23 Ağustos 2026, 10:53
|
|
|
|
YKS 2026 Üniversite kayıtlar ne zaman başlıyor / bitiyor?
YKS 2026 Üniversite kayıtlar ne zaman başlıyor / bitiyor?

Aylarca süren uykusuz geceler, deneme sınavları ve o stresli tercih listesi maratonu geride kaldı. ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı ve artık resmi olarak üniversiteli oldunuz!
Hepinizi canıgönülden tebrik ederim. Şimdi önümüzde hayatınızın en güzel yıllarına adım atacağınız o kritik kapı var: Üniversite Kayıtları.
"Tarihleri kaçırır mıyım?", "Belgeleri nereye teslim edeceğim?" diye panik yapmanıza hiç gerek yok. Forumhayali.com ailesi için kayıt sürecini tek bir kılavuzda topladık.
İşte adım adım bilmeniz gerekenler:
📅 Takvimi İşaretleyin: Kayıtlar Ne Zaman?
ÖSYM'nin resmi takvimine göre bu yıl süreç iki koldan ilerliyor:
e-Kayıt (Online): 24 - 26 Ağustos 2026 tarihleri arasında.
Yüz Yüze Kayıt (Kampüste): 24 - 28 Ağustos 2026 tarihleri arasında.
💻 Oturduğunuz Yerden Kayıt: e-Kayıt Nasıl Yapılır?
Eğer kazandığınız şehir uzaksa veya hemen yola çıkmak istemiyorsanız en pratik yol turkiye.gov.tr adresine girmek.
T.C. kimlik numaranızla e-Devlet Kapısı'na giriş yapın.
Arama çubuğuna "Üniversite e-Kayıt" yazın.
Bilgilerinizi onaylayıp barkodlu elektronik kayıt belgenizin çıktısını alın.
Altın Değerinde Not: e-Kayıt yaptıysanız (üniversiteniz özel bir sağlık raporu veya evrak istemediyse) ayrıca kampüse gidip yüz yüze kayıt yaptırmanıza gerek yoktur!
🎒 "Ben Kampüs Havası Solumak İstiyorum" Diyenler İçin Yüz Yüze Kayıt
İlk günden üniversiteyi görmek, o havayı koklamak istiyorsanız 28 Ağustos cuma günü mesai bitimine kadar şahsen başvurabilirsiniz. Giderken çantanızda şunlar mutlaka olsun:
Lise diplomanız veya yeni tarihli mezuniyet belgeniz.
T.C. kimlik kartınız ve fotokopisi.
Yerleştirme sonuç belgenizin internet çıktısı.
Üniversitenizin web sitesinde özel olarak talep ettiği ek belgeler (fotoğraf, harç dekontu vb.).
⚠️ Forum Hayali'ne Özel Hayati Uyarılar!
Özel Şartlı Bölümlere Dikkat: Sivil havacılık, denizcilik veya özel yetenek sınavıyla alan bölümler genellikle e-Kayıt kabul etmez. Sağlık raporu veya mülakat şartı varsa kampüse gitmeniz şarttır.
Askerlik Durumu: Erkek adayların askerlik durumları sistem üzerinden otomatik sorgulanıyor. Ancak bir sorun görünüyorsa hemen en yakın askerlik şubesine uğrayın.
KYK Yurt ve Burs Başvuruları: Üniversite kaydı yapmak otomatik olarak yurda yerleştiğiniz anlamına gelmez. Kayıtlar bittikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açacağı ayrı takvimi takip etmeliyiz.
|
|
|
Alıntı
|