Tekil mesaj gösterimi
Eski 02 Eylül 2026, 00:41   #1
BuRHaN
BuRHaN kullanıcısının Avatarı
Profil ayrıntılarını üye olmadan ya da oturum açmadan görüntüleyemezsiniz.
Varsayılan Okullara Temizlik Personeli Alımı 2026: TYP Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Neler?

Okullara Temizlik Personeli Alımı 2026: TYP Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Neler?

🧹 OKULLARA TEMİZLİK PERSONELİ ALIMI 2026 🧹

TYP başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde birçok il ve ilçede Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda görevlendirilmek üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında temizlik personeli alımları gerçekleştiriliyor.

Başvuru tarihleri ve kontenjanlar il ve ilçeye göre değişiklik gösterdiği için adayların kendi bölgelerindeki güncel İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü duyurularını takip etmesi gerekiyor.

────────────────────────────────────────

📌 TYP NEDİR?

Toplum Yararına Program (TYP), işsizlerin çalışma hayatından uzun süre uzak kalmasını önlemek ve geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardan biridir.

2026 yılında yayımlanan okul personeli ilanlarında temizlik, bakım-onarım, bahçe ve çeşitli destek hizmetlerinde geçici süreli görevlendirmeler yapılıyor.

✅ TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan güncel TYP duyurularında genel olarak şu şartlar aranıyor:

🔹 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

🔹 18 yaşını doldurmuş olmak.

🔹 İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak.

🔹 SGK kapsamında aktif çalışan olarak bildirilmemek.

🔹 Emekli veya malul aylığı almıyor olmak.

🔹 Örgün eğitim öğrencisi olmamak.

🔹 Aynı hanede yaşayan kişilerden yalnızca bir kişinin programdan yararlanması.

🔹 Hane gelirinin ilan edilen gelir sınırını aşmaması.

Bazı ilanlarda ek şartlar veya farklı seçim yöntemleri uygulanabileceğinden adayların başvuru yapacakları ilanın özel şartlarını mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.

💻 TYP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TYP başvuruları ilanlara göre aşağıdaki kanallardan yapılabiliyor:

🌐 İŞKUR e-Şube

📱 e-Devlet

☎️ ALO 170

🏢 Bazı ilanlarda İŞKUR hizmet birimleri

İŞKUR üzerinden başvuru yapacak adayların sistemde açık olan TYP ilanlarını kontrol ederek ikamet ettikleri bölgedeki uygun programa başvurmaları gerekiyor.

🏫 HANGİ İLLERDE PERSONEL ALIMI VAR?

TYP kapsamında okul personeli ilanları il ve ilçelere göre ayrı ayrı yayımlanıyor.

Örneğin;

📍 Kırıkkale'de okulların bakım, onarım ve temizlik işlerinde görevlendirilmek üzere 400 kişilik TYP programı duyuruldu.

📍 Balıkesir Karesi'de 138 temizlik personeli için geçici süreli alım ilanı yayımlandı.

📍 Sinop'ta Milli Eğitim bünyesinde 649 kişilik TYP programı duyuruldu.

📍 Kahramanmaraş'ta ise okullarda görevlendirilmek üzere 1.200 kişilik personel alımı için başvurular gerçekleştirildi.

Bu nedenle adayların "Türkiye genelinde tek başvuru" beklemek yerine kendi şehirlerinin ilanlarını düzenli olarak kontrol etmesi gerekiyor.

📅 BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvuru tarihleri her il ve ilçede farklı olabiliyor.

Bazı Ağustos 2026 ilanlarının başvuru süreleri sona ererken yeni ilanlar ve kura sonuçları açıklanmaya devam ediyor.

Bu yüzden başvuru yapmadan önce;

✔️ İlan numarasını,
✔️ Başlangıç ve bitiş tarihini,
✔️ Kontenjan sayısını,
✔️ Görev yapılacak ilçeyi,
✔️ Personel seçim yöntemini

kontrol etmek gerekiyor.

🎲 PERSONEL NASIL BELİRLENİYOR?

Personel seçim yöntemi ilana göre değişebiliyor.

Bazı TYP ilanlarında noter kurası yapılırken bazı programlarda liste yöntemi uygulanabiliyor.

Örneğin Kastamonu Hanönü için yayımlanan duyuruda TYP noter kurasının 2 Eylül 2026 tarihinde yapılacağı belirtildi.

Bu nedenle başvuru yaptıktan sonra ilgili İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sonuç duyurularını da takip etmek önemli.

⚠️ BAŞVURU YAPACAKLAR DİKKAT

TYP ilanlarının tarihleri kısa olabildiğinden başvuruyu son güne bırakmamak faydalı olacaktır.

Ayrıca internette yayılan "tüm Türkiye için başvurular başladı" şeklindeki paylaşımlar yanıltıcı olabilir.

Başvuru yapmadan önce mutlaka kendi iliniz veya ilçeniz için açık bir TYP ilanı olup olmadığını kontrol edin.

📌 2026 TYP OKUL PERSONELİ ALIMI ÖZET

🧹 Görev alanı: Okullarda temizlik ve destek hizmetleri

🏢 Kurum: İŞKUR / Milli Eğitim Müdürlükleri

📅 Başvuru tarihi: İl ve ilçeye göre değişiyor

🌐 Başvuru: İŞKUR e-Şube, e-Devlet, ALO 170 ve ilanına göre İŞKUR birimleri

📋 KPSS: Güncel TYP okul personeli ilanlarında KPSS şartı aranmıyor.

🎲 Seçim: Kura veya ilan edilen diğer seçim yöntemleri

Sizin bulunduğunuz şehirde TYP okul personeli alımı başladı mı?

💬 İl ve ilçenizi yorumlara yazabilirsiniz. Böylece aynı bölgedeki başvuru yapacak kişiler de güncel bilgileri paylaşabilir.

ForumHayali.com – Hayallerin Buluşma Noktası

Alıntı