Türk Pilotların Eurofighter Eğitimi 7 Eylül'de Başlıyor
Türk Hava Kuvvetleri pilotlarının Eurofighter Typhoon uçakları kapsamında yürütülen eğitimlerinde yeni aşamaya geçiliyor.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, terminoloji eğitimlerini tamamlayan pilotların uçuş eğitimlerine 7 Eylül 2026 tarihinde başlaması planlanıyor.
Eurofighter Pilot Eğitimi Ne Zaman Başlıyor?
Türk pilotların Eurofighter Typhoon kapsamındaki eğitimleri Ağustos 2026'da başladı. İlk aşamada terminoloji eğitimleri gerçekleştirildi.
Bu aşamayı tamamlayan pilotların uçuş eğitimlerine 7 Eylül 2026'da Birleşik Krallık'ta başlaması planlanıyor.
Eurofighter Eğitimi Ne Kadar Sürecek?
Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre pilotların uçuş eğitiminin 8 ay sürmesi planlanıyor.
Uçuş eğitimini tamamlayan pilotlar daha sonra 3 aylık Öğretmen Pilot Eğitimi alacak.
Pilotlar Eğitim İçin Nereye Gidecek?
Eğitimlerin Birleşik Krallık'ta gerçekleştirilmesi planlanıyor. Türk Hava Kuvvetleri personelinin eğitim sürecine dönemler halinde gönderilmeye devam edeceği belirtildi.
Türkiye'nin Eurofighter Tedarik Süreci
Eurofighter Typhoon uçaklarının tedariki kapsamında Türkiye ile Birleşik Krallık arasında çalışmalar devam ediyor. Pilot eğitimleri de bu tedarik sürecinin önemli aşamalarından biri olarak yürütülüyor.
Milli Savunma Bakanlığı, Eurofighter tedarik faaliyetlerinin Türk Hava Kuvvetleri'nin harekât ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sürdürüldüğünü açıkladı.
Eurofighter Pilot Eğitimi Hakkında Kısaca
Eğitim başlangıcı: 7 Eylül 2026
İlk eğitim aşaması: Terminoloji eğitimi
Uçuş eğitimi: 8 ay
Öğretmen Pilot Eğitimi: 3 ay
Eğitim yeri: Birleşik Krallık
Eğitimler: Dönemler halinde devam edecek
Türk pilotların Eurofighter eğitimlerinin başlaması, Türkiye'nin Eurofighter tedarik sürecinde önemli aşamalardan biri olarak öne çıkıyor.