Nuri Aslan Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli? İşte Hayatı ve Kariyeri
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan, İstanbul'daki yerel yönetim gündeminde öne çıkan isimlerden biri olmaya devam ediyor. Son dönemde hakkında yapılan araştırmalarda özellikle “Nuri Aslan kimdir?”, “Nuri Aslan kaç yaşında?”, “Nuri Aslan nereli?”, “Nuri Aslan hangi partiden?” ve “Nuri Aslan ne iş yapıyor?” soruları dikkat çekiyor.
Nuri Aslan, mühendislik eğitiminin ardından özel sektörde görev yapmış, daha sonra yerel yönetim alanında siyasi çalışmalar yürütmüştür. Uzun yıllara yayılan belediye meclis üyeliği deneyiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevine seçilmiştir.
Nuri Aslan kimdir?
Nuri Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi bünyesinde siyaset yapan mühendis ve siyasetçidir. İstanbul'da uzun yıllardır yerel yönetim çalışmalarında bulunan Aslan, farklı dönemlerde belediye meclis üyeliği görevlerinde bulundu.
26 Mart 2025 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçim sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili seçildi. İBB'nin resmi kayıtlarında da Nuri Aslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak yer almaktadır.
Nuri Aslan kaç yaşında?
Nuri Aslan'ın doğum tarihi konusunda bazı kaynaklarda farklı bilgiler bulunuyor. Güncel biyografi kaynaklarında 10 Kasım 1968 doğumlu olduğu bilgisi yer alıyor.
Bu bilgiye göre Nuri Aslan, 2026 yılı itibarıyla 57 yaşındadır.
Nuri Aslan nereli?
Nuri Aslan, Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Aslan, üniversite eğitimi için Yıldız Teknik Üniversitesi'ne gitti.
Nuri Aslan hangi üniversiteden mezun oldu?
Nuri Aslan, Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
1990 yılında üniversiteden mezun olan Aslan, eğitim hayatının ardından özel sektörde mühendislik ve yöneticilik alanlarında çalıştı.
Nuri Aslan ne iş yapıyor?
Nuri Aslan'ın eğitim geçmişi mühendislik alanındadır. Üniversiteden mezun olduktan sonra özel sektörde görev yapan Aslan, iş hayatında yöneticilik deneyimi de kazandı.
Daha sonraki yıllarda yerel yönetim ve siyaset çalışmalarına ağırlık veren Nuri Aslan, belediye meclislerinde görev aldı.
Nuri Aslan hangi partiden?
Nuri Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mensubudur.
Siyasi kariyerinin önemli bölümünü yerel yönetim çalışmaları içerisinde sürdüren Aslan, Küçükçekmece, Beylikdüzü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclislerinde görev yaptı.
Nuri Aslan'ın siyasi kariyeri
Nuri Aslan'ın yerel yönetimlerdeki siyasi kariyeri uzun yıllara dayanıyor.
1999-2004 yılları arasında Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan Aslan, daha sonra farklı sivil toplum kuruluşlarında ve yerel yapılanmalarda çalışmalar yürüttü.
2019-2024 döneminde Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yaptı.
31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nin ardından yeniden Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildi.
2024 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Birinci Vekilliği görevinde de bulunan Aslan, 2025 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliğine seçildi.
Nuri Aslan ne zaman İBB Başkan Vekili oldu?
Nuri Aslan, 26 Mart 2025 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan seçim sonucunda İBB Başkan Vekili seçildi.
Seçimin üçüncü turunda 177 oy alan Aslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevini üstlendi.
İBB'nin güncel resmi kayıtlarında da Nuri Aslan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olduğu belirtilmektedir.
Nuri Aslan'ın eğitim ve meslek hayatı
Mühendislik eğitimi alan Nuri Aslan, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra özel sektörde çalıştı.
Gemi inşaatı ve gemi makineleri alanındaki eğitiminin ardından iş hayatında yöneticilik deneyimi kazanan Aslan, daha sonraki dönemde yerel yönetim çalışmalarına yöneldi.
Bu nedenle Nuri Aslan'ın kariyeri mühendislik, özel sektör yöneticiliği, sivil toplum çalışmaları ve yerel siyaset olmak üzere farklı alanları kapsıyor.
Nuri Aslan evli mi, kaç çocuğu var?
Nuri Aslan evlidir ve üç çocuk babasıdır.
Ailesiyle ilgili özel bilgiler kamuoyunda sınırlı şekilde yer alırken, biyografi kaynaklarında evli ve üç çocuk babası olduğu bilgisi bulunmaktadır.
Nuri Aslan neden gündemde?
Nuri Aslan'ın gündeme gelmesinin temel nedeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevidir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yönetim süreçlerinde aktif görev üstlenen Aslan, belediye çalışmaları ve İstanbul gündemindeki gelişmeler nedeniyle zaman zaman kamuoyunun dikkatini çekmektedir.
Özellikle İBB Meclisi'ndeki görevleri, siyasi geçmişi, eğitim hayatı ve belediye başkan vekilliği görevi nedeniyle Nuri Aslan hakkında araştırmalar yapılmaktadır.
Nuri Aslan hakkında kısa bilgiler
Adı Soyadı: Nuri Aslan
Doğum tarihi: 10 Kasım 1968
Yaşı: 57
Doğum yeri: Koyulhisar, Sivas
Mesleği: Mühendis, siyasetçi
Eğitimi: Yıldız Teknik Üniversitesi
Bölümü: Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği
Partisi: Cumhuriyet Halk Partisi
Görevi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili
Medeni durumu: Evli
Çocuk sayısı: 3
Nuri Aslan'ın kariyeri hakkında merak edilenler
Nuri Aslan, mühendislik eğitiminin ardından özel sektörde edindiği deneyimi yerel yönetim çalışmalarıyla birleştiren isimlerden biridir. 1999 yılında başlayan belediye meclis üyeliği deneyimi, sonraki yıllarda Beylikdüzü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevleriyle devam etti.
İBB Başkan Vekilliği görevine seçilmesinin ardından Nuri Aslan'ın adı İstanbul gündeminde daha sık duyulmaya başladı. Belediyenin çalışmalarında ve resmi programlarında görev alan Aslan, 2026 yılında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevini sürdürüyor.