Bugün, 15:59
|
|
|
|
2026-2027 Ortak Yazılı Konu-Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı
2026-2027 Ortak Yazılı Konu-Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı birinci döneminde okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlara yönelik konu-soru dağılım tablolarını yayımladı.
Öğrenciler ve öğretmenler, yapılacak ortak yazılı sınavlarda hangi konu ve kazanımlardan soru gelebileceğini yayımlanan tablolar üzerinden takip edebilecek.
Konu-Soru Dağılım Tabloları Hangi Dersleri Kapsıyor?
Temel eğitim:
• Türkçe
• İlköğretim Matematik
• Fen Bilimleri
• Sosyal Bilgiler
• Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
• İngilizce
Ortaöğretim:
• Türk Dili ve Edebiyatı
• Matematik
• Fizik
• Kimya
• Biyoloji
• Tarih
• Coğrafya
• Felsefe
• Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
• İngilizce
Ortak Yazılılarda Hangi Senaryo Kullanılacak?
Okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlarda ilgili sınıf veya alan zümreleri, MEB tarafından yayımlanan konu-soru dağılım tablolarındaki senaryolardan birini belirleyecek.
Sınavlar, belirlenen senaryoya göre hazırlanacak.
Diğer Derslerde Konu-Soru Dağılımı Nasıl Belirlenecek?
MEB tarafından konu-soru dağılım tablosu yayımlanmayan derslerde tablolar, ilgili mevzuat doğrultusunda il sınıf veya alan zümreleri tarafından hazırlanacak.
Seçmeli dersler ve tabloları yayımlanmayan diğer derslerde uygulanacak konu-soru dağılımının ilgili zümreler tarafından belirlenmesi planlanıyor.
2026-2027 Ortak Yazılı Sınavlar Ne Zaman?
2026-2027 eğitim öğretim yılında ülke geneli ortak yazılı sınavlar 6, 7, 9 ve 10. sınıf düzeylerinde gerçekleştirilecek.
1. dönem 1. ortak yazılılar: 11-12 Kasım 2026
1. dönem 2. ortak yazılılar: 5-6 Ocak 2027
2. dönem 1. ortak yazılılar: 6-7 Nisan 2027
2. dönem 2. ortak yazılılar: 8-9 Haziran 2027
Konu-Soru Dağılım Tabloları Neden Önemli?
Yayımlanan tablolar, ortak yazılı sınavların öğretim programlarıyla uyumlu şekilde hazırlanmasına yardımcı olacak.
Ayrıca sınavlarda kapsam geçerliğinin, şeffaflığın ve uygulama birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
2026-2027 Ortak Yazılı Konu-Soru Dağılım Tabloları Nereden Bakılır?
MEB tarafından yayımlanan konu-soru dağılım tablolarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir:
MEB Ortak Yazılı Konu-Soru Dağılım Tabloları
Kaynak: Millî Eğitim Bakanlığı
|
|
|
Alıntı
|