Tekil mesaj gösterimi
Eski 28 Nisan 2023, 10:16   #5
Regex
Regex kullanıcısının Avatarı
Profil ayrıntılarını üye olmadan ya da oturum açmadan görüntüleyemezsiniz.
Varsayılan Yanıt: Büyümek İçin Ne Yapıyoruz?

Alıntı:
Alıntı: BendeR kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı Görüntüle
Vbulletin teknik bilgilerine sahipsen bizi hatırlarsın aslında ultravb vardı zamanında etik olmayan herşeyi yapmıştık vbtr ile rakiptik. Efsane temalar hazırlardık ve hepsine iframe yerleştirirdik. Scream ve DeadLy kod konusunda çok çok iyilerdi eklentiler ile gene iframe yerleştirdik Tasarım konusunda ben destek veriyordum o zamanlar web 2.0 yeni çıkmıştı ve renk paletleri çok ilgi görüyordu, çok kolay büyümüştük. Mf.Rub katılmıştı bir ara aramıza fakat iframe olayını çözünce direk karşı safımıza geçmişti Yanlış olan herşeyi yapmıştık -ki zaten R10'da ifşa konumuzda açılmıştı.

Daha sonra forumun kurucularından Sait ve Sinan arasında bir sorun çıktı ve sunucu sponsoru Sait desteğini çekmişti ve bizde dağılmıştık.

Tabiki o süreçte forum açmak çok kolaydı ve tutuyordu projeler rahatlıkla ben coreltr isminde corel draw destek forumu açmıştım çok güzel bir kitle yakalamıştım Eğitim videoları çekiyordum ufak ufak adsense gelirleri oluşmaya başlamıştı taa ki wordpress piyasaya bomba gibi seo ile girene kadar. Aslında wp vardı zaten fakat ülkemizde yeterince yaygın değildi ve seo konusunda forumların 1 adım gerisinde kalıyordu o zamanki algoritmaya göre buna vbulletinin yerinde sayması ve yeni forumların kullanış açısından ızdırap olmasıda eklenince ülkemizde forumların ilgi görmesi dönemi bitmiş oldu. Xenforo falan çıkmış yeni nesil forumlar fakat damara vbulletin zehrini aldık bir kere hiç merak etmedim, araştırmadım, deneyimlemedim.

Burası için fikrim bolca konu ve her konunun altına çılgınlar gibi konu ile alakalı yorumlar yapmak olacaktır Google ve Sosyal Medya desteği olmadan herhangi bir sitenin büyümesi artık imkansız günümüzde. Mesela bu foruma sosyal medya hesapları açıp sürekli paylaşım yapabiliriz. Örn: R10 instagram hesabı gibi Z olanları yakalamak zor ama yakalarsak örgüt gibiler bir anda çoğalırlar içimizde - tabii bu forum kalitemizide negatif olarak etkileyecektir.
Mf.Rub (Ramazan)'u bizzat tanıyorum, eskilerin ve vBulletin destek sitelerinin çoğunu da bilirim. Ancak yaptığınız şeyler pek hoş olmamış, gerçi o zamanlar bilişim suçlarının bile tam olarak yürürlükte olmadığı dönemlerdi. Gençken yapılır öyle şeyler. Ama etik yolların dışında faaliyette bulunmak bize ters olacaktır.

Sosyal medya hesaplarını bi' düşünelim, @Dua ' bu hafta tatilde. Gelsin de bakalım bir şeyler. Dediğim gibi amacımız çok büyük forum olmak değil, eski günlerin anısını da yaşatarak güzel bir ortam oluşturmak. Ha ama gelişim ve ilerleme için bir şeyler yapmaktan da imtina edip yok, biz yerimizde sayacağız da demeyiz. Güzel düşüncelerin ve anılarını paylaştığın için teşekkür ederim.
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
imza
  Alıntı