ForumHayali.Com  

Geri Git   ForumHayali.Com > Kadınca > Örgü - Dantel - Elişi


Örgü Hakkında Tarihi Bilgiler


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Şubat 2023, 18:11   #1
Çevrimdışı
Dua '
 
Dua ' kullanıcısının Avatarı
 
Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2023
Üye No: 2
Yaş: 35
Mesajlar: 2.074
Konular: 614
Cinsiyet: Kadın
REP Gücü : 22
REP Puanı: 47
Alınan Beğeniler: 558
Verilen Beğeniler: 479
Varsayılan Örgü Hakkında Tarihi Bilgiler

Örgü Nedir

Örgü, kumaş yapmak için bir dizi ilmek ve düğümün iplikle birbirine bağlanmasını içeren uzun süredir uygulanan bir sanattır. Tığ işi gibi örgü de popülerliğini her zaman koruyan çok eski bir uygulamadır. Yıllar geçtikçe örgü ile ilişkimiz değişmiş olabilir, ancak bu her zaman hayatımızda önemli bir rol oynadı.
Örgü Nasıl Ortaya Çıktı

Örgü tarihi olarak ilk 13. yüzyılda İngiltere’de asker ve denizcilerin sıcak tutmak için doğal elyaf iplikten yapılmış şapkalar takmaya başlamasıyla ortaya çıktığı bildirildi. Çiftçiler, balıkçılar ve denizciler için sıcak giysiler yapmak için yün ipliği satışında hızla makul bir gelir kaynağı buldular.
Örgüde Sanayi Devrimi



Birçok şey gibi örme de Sanayi Devrimi ile gelişti. Bir ev işi olmaktan çıktı, bunun yerine çırçır ve dokuma tezgahlarında ince pamuk ipliği eğrilen fabrikalarda yapılmaya başlandı. Bu, örmenin evde yapmaktan çok daha hızlı ve verimli olmasını sağladı. Daha da önemlisi, ev örücülerinin yüzyıllardır kullandıkları aynı teknikleri kullanarak kaliteli giysilerin ucuza toplu olarak üretilmesine izin verdi.
Kısa Örgü Tarihçesi

Viktorya döneminde örgü, iyi yetişmiş bir kadının temel malzemesi haline geldi. Kraliçe Victoria’nın bile örgü örmenin hayranı olduğu bildirildi. Bu süre zarfında örgü sadece iplik kumaşları planlamakla sınırlı değildi, boncuk ve dantel örmeyi de içerecek şekilde değiştirildi.
2. Dünya Savaşı sırasında, pamuğun tedariği azaldığında, insanlar eskileri sökmeye ve yapıldığı ipliği kullanmak için kazaklar kullanmaya başladılar. Kadınlar sahadaki erkekler için üniforma ve hatta bandaj örüyor. Savaş bittikten sonra bile, yün ve pamuk uzun bir süre kıt kalmaya devam etti.
70’li ve 80’li yıllarda örgü eski moda bir zaman olarak görülmeye başlandı ve bu nedenle popülerliğini yitirdi. Ucuz yapılan ve seri üretilen giysiler, örmeyi hızla devraldı ve uygun maliyetli bir alternatif sunarak uygulamayı neredeyse geçersiz kıldı.
Ancak, son zamanlarda örgü hareketinde son zamanlarda bir artış oldu. Daha fazla ünlü örgü sevgisini gösteriyor ve bu da popüler olmasına yardımcı oluyor. Cinsiyet normları gibi şeyler bozulmaya başladıkça, örgü gittikçe daha az kadınsı yapılacak bir şey haline geliyor ve daha çok eğlenceli ve benzersiz kıyafetler yapmakla ilgili.





__________________
 
  

İçeriği Sosyalleştir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Sitede Yeni misiniz? Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 22:14.

Forum ve Yazılım Yasal Uyarı Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumHayali.Com, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olan legal bir genel forum sitesidir.

ForumHayali; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı olarak tanımlanan, içerikleri önceden kontrol etme yükümlülüğüne sahip olmadığı için kullanıcıların paylaşımlarından ancak bildirim yoluyla haberdar olduğunda yasa gereği sorumluluğu doğduğundan, paylaşımlardan yana doğrudan sorumlu tutulamayacak bir genel forum sitesidir. Bu nedenle ForumHayali.Com üzerinde yayımlanan içeriklerin herhangi bir hak ihlâli oluşturduğunu ya da hukuksal bir sorun yarattığını düşünüyorsanız, hak sahibi iseniz, İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak gerekli bildirimde bulunabilirsiniz. Şikâyetiniz titizlikle incelendikten sonra tarafınıza geri dönüş yapılacak ve gerekli hallerde bahse konu içerik yayından kaldırılacaktır.

Kurucu: Dua '