ForumHayali.Com  

Geri Git   ForumHayali.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Birbirinden lezzetli yemeklerin tariflerini bulabileceğiniz, yemek tarifi ekleyebileceğiniz bölüm.


Dağılmayan Lahana Sarması Tarifi - Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Birbirinden lezzetli yemeklerin tariflerini bulabileceğiniz, yemek tarifi ekleyebileceğiniz bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Şubat 2023, 09:36   #1
Çevrimdışı
Dua '
 
Dua ' kullanıcısının Avatarı
 
Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2023
FH Yaşı: 1 yıl 2 ay
Üye No: 2
Yaş: 34
Mesajlar: 2.074
Konular: 614
Cinsiyet: Kadın
REP Gücü : 22
REP Puanı: 47
Alınan Beğeniler: 558
Verilen Beğeniler: 479
Varsayılan Dağılmayan Lahana Sarması Tarifi - Lahana Sarması Nasıl Yapılır?




MALZEMELER

  • 1 adet orta boy lahana
  • 6 su bardağı sıcak su
  • İç harcı için:
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

TARİF

  • Lahanayı kare kare kesin.
  • Kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatın. Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır.
  • Kıymalı harç için bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun.
  • Bu noktada daha yumuşak bir iç olmasını isterseniz içine 2-3 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.
  • Yaprağın içine harcı alıp sıkı sıkı sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarın. Tencerenizin zeminini kullanmadığınız lahana yaprakları ile kaplayın ki lahananız dibi tutmasın.
  • Sarmış olduğunuz tüm lahanaları sırt sırta dizin. Ayrı bır sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı salçayı kavurun. Bir miktar su ile açın ,içine tuz ve çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin ve lahanaların üzerine dökün.
  • Kapağını kapatarak kısık ateşte sarmalarınızı pişirin.

AFİYET OLSUN!





__________________
 
  

İçeriği Sosyalleştir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Sitede Yeni misiniz? Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 13:10.

Forum ve Yazılım Yasal Uyarı Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumHayali.Com, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olan legal bir genel forum sitesidir.

ForumHayali; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı olarak tanımlanan, içerikleri önceden kontrol etme yükümlülüğüne sahip olmadığı için kullanıcıların paylaşımlarından ancak bildirim yoluyla haberdar olduğunda yasa gereği sorumluluğu doğduğundan, paylaşımlardan yana doğrudan sorumlu tutulamayacak bir genel forum sitesidir. Bu nedenle ForumHayali.Com üzerinde yayımlanan içeriklerin herhangi bir hak ihlâli oluşturduğunu ya da hukuksal bir sorun yarattığını düşünüyorsanız, hak sahibi iseniz, İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak gerekli bildirimde bulunabilirsiniz. Şikâyetiniz titizlikle incelendikten sonra tarafınıza geri dönüş yapılacak ve gerekli hallerde bahse konu içerik yayından kaldırılacaktır.

Kurucu: Dua '