ForumHayali.Com  

Geri Git   ForumHayali.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri


Pırasalı Börek Nasıl Yapılır? Pırasa Böreği Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Mart 2023, 14:27   #1
Çevrimdışı
Dua '
 
Dua ' kullanıcısının Avatarı
 
Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2023
Üye No: 2
Yaş: 34
Mesajlar: 2.074
Konular: 614
Cinsiyet: Kadın
REP Gücü : 22
REP Puanı: 47
Alınan Beğeniler: 558
Verilen Beğeniler: 479
Varsayılan Pırasalı Börek Nasıl Yapılır? Pırasa Böreği Tarifi






MALZEMELER

  • İç Harcı ve Yufkası İçin:
  • 2 sap pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı lor peyniri
  • 2 adet yufka (hazır günlük)
  • Sosu için:
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam

TARİF

  • Pırasaların kaba kısımlarını keserek ayırın. Önce boydan ikiye kesin ve yıkayın. Ardından yarım ay olacak şekilde ince ince kesin.
  • Bir tavada zeytinyağını kızdırın, pırasaları içine atın ve sotelemeye başlayın.
  • Pırasalar hafifçe yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyerek sotelemeye devam edin. İyice pişince ocaktan alın ve soğuması için dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra pırasaları lor peyniriyle birlikte bir kasede harmanlayın.
  • Sos için yoğurt, yumurta ve sıvıyağı karıştırın.
  • Yufkaları serin ve yarım ay olacak biçimde kesin. Toplamda 4 adet yarım ay yufkanız olması gerekli.
  • Bir yufkayı tezgaha serip, üst ve yan kısımlarını katlayın ve dikdörtgen şekli elde edin. Bir fırçayla sosu yufkaya güzelce yedirin.
  • Yufkanın alt kısmı boyunca iç harçtan yerleştirin.
  • Ardından yuvarlayarak rulo şeklinde sarın. Fazla baskı uygulamayın fakat dağılmamasına da dikkat edin.
  • Rulo haline getirdiğiniz yufkaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yuvarlayarak dizin. Tüm yufkalar bitene dek bu aşamaları tekrar edin.
  • Kalan sosun içine yumurta sarısı ekleyip karıştırın ve böreğin üzerine sürün. Her tarafına güzelce yedirin.
  • Son olarak susam ve çörek otunu üzerine serpiştirin ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  • Sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN!





__________________
 
  

İçeriği Sosyalleştir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Sitede Yeni misiniz? Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 03:59.

Forum ve Yazılım Yasal Uyarı Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumHayali.Com, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olan legal bir genel forum sitesidir.

ForumHayali; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı olarak tanımlanan, içerikleri önceden kontrol etme yükümlülüğüne sahip olmadığı için kullanıcıların paylaşımlarından ancak bildirim yoluyla haberdar olduğunda yasa gereği sorumluluğu doğduğundan, paylaşımlardan yana doğrudan sorumlu tutulamayacak bir genel forum sitesidir. Bu nedenle ForumHayali.Com üzerinde yayımlanan içeriklerin herhangi bir hak ihlâli oluşturduğunu ya da hukuksal bir sorun yarattığını düşünüyorsanız, hak sahibi iseniz, İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak gerekli bildirimde bulunabilirsiniz. Şikâyetiniz titizlikle incelendikten sonra tarafınıza geri dönüş yapılacak ve gerekli hallerde bahse konu içerik yayından kaldırılacaktır.

Kurucu: Dua '