ForumHayali.Com  

Geri Git   ForumHayali.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri Birbirinden lezzetli yemeklerin tariflerini bulabileceğiniz, yemek tarifi ekleyebileceğiniz bölüm.


Karışık Turşu Tarifi Detaylı

Birbirinden lezzetli yemeklerin tariflerini bulabileceğiniz, yemek tarifi ekleyebileceğiniz bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Mart 2023, 10:19   #1
Çevrimiçi
Tabut
 
Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2023
Üye No: 20
Yaş: 27
Mesajlar: 1.224
Konular: 847
Cinsiyet: Erkek
REP Gücü : 14
REP Puanı: 58
Alınan Beğeniler: 75
Verilen Beğeniler: 34
Varsayılan Karışık Turşu Tarifi Detaylı

Türk mutfağının en leziz garnitürlerinden birisi olan turşu, evinizde de yapabileceğiniz pratik bir garnitürdür.

Mevsime göre bulabileceğiniz sebzelerle yapabileceğiniz gibi, istediğiniz özel sebze meyvelerle de yapabilirsiniz.

Biber, lahana, domates, kornişon gibi bilinen turşu türlerinin yanında en çok tüketilen turşu, karışık turşu olmaktadır.



karışık turşu tarifi için gerekli olan malzemelere gelin bir göz atalım.

1 kg lahana
5 adet yeşil domates
2 adet salatalık
4-5 adet havuç
6 adet kırmızı biber
7-8 adet sivri biber
10 diş sarımsak
1 avuç nohut
Kereviz yaprağı
1,5 su bardağı üzüm sirkesi
Alabildiği kadar su
1 çay bardağı kaya tuzu
Karışık Turşu Nasıl Yapılır?Karışık Turşu Yapımı
Turşu için kullanacağınız suyu önce kaynatın ve sonra içine kaya tuzunu katıp soğumaya bırakın. Lahanaları 4-5 saat önceden ince ince doğrayıp 2-3 yemek kaşığı tuzla beraber ovalayıp bırakın. Havuçları ve salatalıkları halka şeklinde doğrayın. İlk önce turşu kabının dibine nohutları ve bir kaç diş sarımsağı atın. Yıkanmış sivribiberlerle birlikte yine doğradığınız sebzelerden sırasıyla dizin. Dizerken aralara sarımsak koymayı unutmayın. Bütün sebzelerin dizilmesi bittikten sonra, sirkeyi ekleyin ve soğutulmuş tuzlu suyu iyice karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Sebzelerin suda yüzmemesi ve oturması için, en üste ağırlık yapacak bir kase koyun üstüne kereviz yapraklarını dizin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp ışık almayacak yerde, oda sıcaklığında muhafaza edin. 15-20 gün sonra turşunuz hazır. Afiyet olsun.




 
  

İçeriği Sosyalleştir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Sitede Yeni misiniz? Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 08:27.

Forum ve Yazılım Yasal Uyarı Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumHayali.Com, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olan legal bir genel forum sitesidir.

ForumHayali; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı olarak tanımlanan, içerikleri önceden kontrol etme yükümlülüğüne sahip olmadığı için kullanıcıların paylaşımlarından ancak bildirim yoluyla haberdar olduğunda yasa gereği sorumluluğu doğduğundan, paylaşımlardan yana doğrudan sorumlu tutulamayacak bir genel forum sitesidir. Bu nedenle ForumHayali.Com üzerinde yayımlanan içeriklerin herhangi bir hak ihlâli oluşturduğunu ya da hukuksal bir sorun yarattığını düşünüyorsanız, hak sahibi iseniz, İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak gerekli bildirimde bulunabilirsiniz. Şikâyetiniz titizlikle incelendikten sonra tarafınıza geri dönüş yapılacak ve gerekli hallerde bahse konu içerik yayından kaldırılacaktır.

Kurucu: Dua '