![]() |
|
Yemek Tarifleri Birbirinden lezzetli yemeklerin tariflerini bulabileceğiniz, yemek tarifi ekleyebileceğiniz bölüm. |
|
LinkBack | Seçenekler | Görüntüleme stilleri |
![]() |
#1 |
![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2023 Üye No: 20
Yaş: 28
Mesajlar: 1.225
Konular: 847
Cinsiyet: Erkek
|
![]()
Bazı yemekler vardır ki turşusuz düşünülemez. Turşusuz o yemeğin tadı olmaz. Salatalık turşusu ya da diğer adıyla kornişon turşu da pek çok yemeğe tat veren ama bazı yemeklerle harika bir uyum sağlayan garnitürlerin başında gelir. Kuru fasulyeyi, kısırı, bulgur pilavını, dönerli sandviçi, tarhana çorbasını kornişonsuz düşünmek ne mümkün? Turşunuzu şimdiye kadar hep hazır aldı iseniz ve şimdiden sonra kendi turşunuzu kendiniz kurmak istiyorsanız turşu nasıl kurulur sorusuna cevap arar olmuşsunuzdur. Salatalık turşusu yapımı için gerekli malzemeleri hazır ettikten sonra iş sadece tarifte söylenenleri uygulamaya kalıyor. Zira turşu, kavanoz içinde kendi kendine fermente olup, kısırın, etli fasulyenin yanında yer alacağı günü bekliyor. Gelin salatalık turşusu nasıl kurulur hep birlikte göz atalım.
Salatalık Turşusu Tarifi Kornişon turşu yapımı için malzemeler: 3-4 kilogram taze salatalık veya kornişon salatalık 2 baş sarımsak 3 su bardağı sirke 7 yemek kaşığı iri taneli tuz 2 tatlı kaşığı limon tuzu 1 avuç nohut Yaklaşık 9 bardak çeşme suyu 2 adet limon Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır? 1 Yapılışı: Sıra geldi turşunun hazırlanışına… Yani kornişon turşu nasıl yapılır sorusunun yanıtına… Salatalıkların saplarını kesin. Saplarını kestiğimiz salatalıkları bol suda iyice yıkayın ve salatalıkları birkaç yerinden bıçağın ucu ile delin. Bu işlem sirkenin, salatalıkların içine işleyip, olgunlaşmalarını sağlaması için yapılıyor. Limonu daire şeklinde dilimleyin. Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyun. Üzerine biraz sarımsak, bir avuç nohutun yarısı ve limon dilimlerini koyun. Sonra tekrar kalan salatalıkları ve kalan sarımsakları kavanoza yerleştirin. Başka bir kaba geri kalan tüm malzemeyi koyun ve karıştırın. Daha sonra hazırladığınız turşu suyunu salatalıkların üzerine dökün. Kavanozu karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayın. Salatalık turşusunu 3-4 hafta sonra tüketebilirsiniz. |
|
İçeriği Sosyalleştir |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
|
|
Sitede Yeni misiniz? | Yardıma mı İhtiyacınız Var? |
Forum ve Yazılım | Yasal Uyarı | Künye |
Powered by vBulletin® Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. ForumHayali.Com, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olan legal bir genel forum sitesidir. |
ForumHayali; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı olarak tanımlanan, içerikleri önceden kontrol etme yükümlülüğüne sahip olmadığı için kullanıcıların paylaşımlarından ancak bildirim yoluyla haberdar olduğunda yasa gereği sorumluluğu doğduğundan, paylaşımlardan yana doğrudan sorumlu tutulamayacak bir genel forum sitesidir. Bu nedenle ForumHayali.Com üzerinde yayımlanan içeriklerin herhangi bir hak ihlâli oluşturduğunu ya da hukuksal bir sorun yarattığını düşünüyorsanız, hak sahibi iseniz, İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak gerekli bildirimde bulunabilirsiniz. Şikâyetiniz titizlikle incelendikten sonra tarafınıza geri dönüş yapılacak ve gerekli hallerde bahse konu içerik yayından kaldırılacaktır. | Kurucu: Dua ' |