ForumHayali.Com  

Geri Git   ForumHayali.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Çorbalar


Çeşm-i Nigar Çorbası Nasıl Yapılır? Osmanlı Mutfağından Gelen Çeşm-i Nigar Çorbası


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Mart 2023, 14:41   #1
Çevrimdışı
Dua '
 
Dua ' kullanıcısının Avatarı
 
Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2023
Üye No: 2
Yaş: 34
Mesajlar: 2.074
Konular: 614
Cinsiyet: Kadın
REP Gücü : 22
REP Puanı: 47
Alınan Beğeniler: 558
Verilen Beğeniler: 479
Varsayılan Çeşm-i Nigar Çorbası Nasıl Yapılır? Osmanlı Mutfağından Gelen Çeşm-i Nigar Çorbası

Çeşm-i nigar çorbası Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen bir lezzet... 10 dakikada hazırlanan ve 35 dakikada pişen bu pratik tarif lezzetiyle de deneyenlerden tam not alıyor. İşte çeşm-i nigar çorbası malzemeleri ve tarifi!
MALZEMELER

  • 1 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1, 5 litre sıcak su
  • Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)
  • Terbiyesi için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 limon suyu
  • Sos için:
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Kuru nane
  • 1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • Bardak ölçüsü 200 ml
TARİF

  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile orta ateşte kavurun.
  • Soğanlar pembe rengini aldığında un ilave edip karıştırın.
  • Kokusu çıkana dek kavurun.
  • Sonrasında yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ekleyip mercimekler yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Bu aşamada önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Mercimekler piştiğinde tuz ilave edin ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek blenderden geçirin.
  • Sosu hazırlamak için bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın.
  • Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
  • Kaynayan çorbayı 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
  • Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
  • Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun...




__________________
 
  

İçeriği Sosyalleştir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Sitede Yeni misiniz? Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 06:29.

Forum ve Yazılım Yasal Uyarı Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumHayali.Com, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olan legal bir genel forum sitesidir.

ForumHayali; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı olarak tanımlanan, içerikleri önceden kontrol etme yükümlülüğüne sahip olmadığı için kullanıcıların paylaşımlarından ancak bildirim yoluyla haberdar olduğunda yasa gereği sorumluluğu doğduğundan, paylaşımlardan yana doğrudan sorumlu tutulamayacak bir genel forum sitesidir. Bu nedenle ForumHayali.Com üzerinde yayımlanan içeriklerin herhangi bir hak ihlâli oluşturduğunu ya da hukuksal bir sorun yarattığını düşünüyorsanız, hak sahibi iseniz, İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak gerekli bildirimde bulunabilirsiniz. Şikâyetiniz titizlikle incelendikten sonra tarafınıza geri dönüş yapılacak ve gerekli hallerde bahse konu içerik yayından kaldırılacaktır.

Kurucu: Dua '