ForumHayali.Com  

Geri Git   ForumHayali.Com > Kadınca > Yemek Tarifleri > Tatlılar


Enfes Lezzetli Dilber Dudağı Nasıl Yapılır? Dilber Dudağı Tarifi


Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Mart 2023, 10:39   #1
Çevrimdışı
Dua '
 
Dua ' kullanıcısının Avatarı
 
Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2023
Üye No: 2
Yaş: 35
Mesajlar: 2.074
Konular: 614
Cinsiyet: Kadın
REP Gücü : 23
REP Puanı: 47
Alınan Beğeniler: 558
Verilen Beğeniler: 479
Varsayılan Enfes Lezzetli Dilber Dudağı Nasıl Yapılır? Dilber Dudağı Tarifi






MALZEMELER

  • Hamuru için:
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı elenmiş baklavalık un
  • Üzeri için:
  • 150 gram tereyağı
  • Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu
  • İç dolgusu için:
  • 100 gram fındık içi
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Açmak için:
  • 2 yemek kaşığı nişasta

TARİF

  • Hamuru hazırlamak için:
  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli biz bezle kapatın ve ılık bir yerde yarım saat dinlendirmeye bırakın.
  • Hamuru 7 parçaya ayırın ve her parçayı yuvarlayıp, bir yarım saat daha dinlendirin.
  • Minik hamur parçalarını nişastayla birlikte açın. Her parçayı yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğü kadar açmaya çalışın. Yapamıyorsanız daha küçük de kalabilirler.
  • Tek tek tüm parçaları bu şekilde açın ve aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
  • Üst üste koyduğunuz tüm hamurları yine nişastayla hep birlikte açmaya başlayın ve açabildiğiniz kadar açın. Sonra bir bardak yardımıyla hamurunuzu yuvarlak yuvarlak kesin.
  • Fındık içi ve yumurta akını karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  • Hazırladığınız harçtan her bir yuvarlağın bir kenarına koyun ve diğer kenarları yarım ay şeklinde hafifçe bastırarak kapatın.
  • Şerbeti için:
  • Bir tencereye su ve şekeri alın hafif koyulaşana dek kaynatın.
  • Koyulaşınca içine birkaç damla limon suyunu ekleyin ve şerbetin altını kapatın. Şerbetiniz hazır ve şerbet tatlının üstüne dökülürken ılık olmalı, o yüzden ılıklaşması için bir kenara ayırın.
  • Tüm hamuru yuvarlak yuvarlak kesip iç harçla beraber yarım ay şeklinde kapatıp bir tepsiye dizin ve erittiğiniz tereyağını üstlerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 17-20 dakika pişirin. Tatlıyı fırından çıkartın ve ılıklaşmasını bekleyin.
  • Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin ve üstünü kapatıp bir gece bekletin. Dilber dudakları şerbeti çektikleri zaman servise hazırlar.

AFİYET OLSUN!





__________________
 
  

İçeriği Sosyalleştir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri

Gönderme Kuralları
Konu açma yetkiniz yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti ekleme yetkiniz yok
Mesaj düzenleme yetkiniz yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Sitede Yeni misiniz? Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 00:55.

Forum ve Yazılım Yasal Uyarı Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumHayali.Com, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm yasal yükümlülüklerini yerine getirmiş olan legal bir genel forum sitesidir.

ForumHayali; 5651 sayılı kanuna göre yer sağlayıcı olarak tanımlanan, içerikleri önceden kontrol etme yükümlülüğüne sahip olmadığı için kullanıcıların paylaşımlarından ancak bildirim yoluyla haberdar olduğunda yasa gereği sorumluluğu doğduğundan, paylaşımlardan yana doğrudan sorumlu tutulamayacak bir genel forum sitesidir. Bu nedenle ForumHayali.Com üzerinde yayımlanan içeriklerin herhangi bir hak ihlâli oluşturduğunu ya da hukuksal bir sorun yarattığını düşünüyorsanız, hak sahibi iseniz, İLETİŞİM bağlantısındaki formu doldurarak gerekli bildirimde bulunabilirsiniz. Şikâyetiniz titizlikle incelendikten sonra tarafınıza geri dönüş yapılacak ve gerekli hallerde bahse konu içerik yayından kaldırılacaktır.

Kurucu: Dua '